Supervinuri - Vinurile fără alcool de la Pierre Zéro – pe piața românească: ”Clienții apreciază produsul și îl comandă din nou”

07 decembrie 2020

Supervinuri - Vinurile fără alcool de la Pierre Zéro – pe piața românească: ”Clienții apreciază produsul și îl comandă din nou”

Vinul fără alcool – o noutate pe piața românească! Adina Benga este cea care a vrut să vină în întâmpinarea nevoilor unor categorii de consumatori români, care din diverse motive nu pot consuma alcool, și a adus pe piața din România o gamă de vinuri franțuzești fără alcool de calitate premium. Este vorba despre gama Pierre Zéro, de pe domeniile Pierre Chavin din sudul Frantei, care oferă un vin sănătos fără alcool și totodată o alternativă la băuturile răcoritoare bogate în calorii și zahăr.

 

Adina Benga a povestit pentru SUPERVINURI.RO cum i-a venit ideea de a aduce pe piața românească vinurile fără alcool.

”Totul a început după nașterea primului copil. Atât în perioada de sarcină cât și în cea după naștere am observat că majoritatea produselor din domeniul maternității erau axate pe nevoile bebelușului, iar mamele erau cumva lăsate pe locul doi. Așadar am hotărât să dezvolt un business care avea ca scop oferirea unor articole destinate în special mamelor pentru a veni în întâmpinarea propriilor lor nevoi, în primul rând. Am început să prospectez piața internațională în vederea găsirii unor concepte interesante pe care să le aduc în România. La un moment dat, în căutările mele, în cadrul unui articol din presa străină, am citit că femeile gravide pot consuma vin fără alcool. Era pentru prima dată când aflam că există acest tip de băutură și mi s-a părut o idee foarte interesantă. Eu fiind foarte pasionată de cultura franceză m-am gândit că trebuie să existe un astfel de vin și în Franța deoarece este o țară cu o îndelungată tradiție în producția de vinuri. Am început să caut termenii cheie pe motoarele de căutare și am descoperit gama Pierre Zéro, de la Domaines Pierre Chavin. Am fost foarte fericită în acel moment! Eram convinsă că trebuie să fie un produs bun, deoarece știam că francezii au standarde de calitate foarte înaltă, iar dacă produsul nu ar fi fost bun, piața din Franța l-ar fi respins, deoarece consumatorii francezi sunt foarte educați în materie de gust. Ei bine, ei aveau totuși o istorie de peste 5 ani de la momentul la care eu i-am descoperit”, a declarat Adina Benga, românca care a adus vinurile Pierre Zéro în țara noastră.

Vinurile fără alcool de la Pierre Zéro, produse premium

Adina Benga a dezvăluit și ce anume a determinat-o să aleagă vinurile franțuzești de la domeniile Pierre Chavin. ”Pe lângă prezentarea și ambalajul premiul al băuturilor, ceea ce m-a cucerit de la prima vedere a fost povestea din spatele gamei Pierre Zéro, deoarece ideea creării unui brand premium de vin fără alcool s-a născut din experiența co-fondatoarei Mathilde Boulachin, pe tărâmul maternității. Moștenitoare a unei familii de vinificatori din provincia Champagne, în urma a doua sarcini succesive, realizează faptul că timp de patru ani s-a confruntat cu o perioadă îndelungată de restricții în care nu a avut voie să consume alcool. Iubitoare de vin și expertă în marketing internațional al oenologiei își unește forțele cu Fabien 

Gross, un oenolog cu un CV impresionant și creează o gamă de vinuri fără alcool care are ca scop satisfacerea unui segment de piață reprezentat de persoanele care nu pot consuma alcool din diferite motive și dorește să revoluționeze experiența de degustare a vinului cu colecții unice, cosmopolite și la modă. Am considerat oportun să aduc acest produs în portofoliul de produse al magazinului Motherful, mai ales că eram sigură că gravidele și mamele vor fi interesate de aceste vinuri fără alcool. În timp am avut surpiza să constat că începeam să primesc comenzi și de la bărbați și femei care nu aveau nicio legătură cu subiectul maternității, auziseră de vinurile din gama Pierre Zéro și erau interesați să îl încerce. Atunci am realizat că sunt mai multe persoane care nu pot să consume alcool, din diferite motive și ar fi o oportunitate foarte bună să mă adresez și lor”, a spus ea.

În prezent, Adina Benga se dedică în totalitate promovării vinului fără alcool importat din Franța. ”Am hotărât să obțin exclusivitatea pe gama de vinuri Pierre Zéro, să investesc în acest brand și să promovez vinul fără alcool printr-o campanie foarte bine pusă la punct cu ajutorul unei agenții de publicitate. Practic, pot spune că în momentul de față mă dedic în totalitate dezvoltării acestui business. Ceea ce mă motivează este faptul că vinul fără alcool de la Pierre Zéro este un produs premium, de o calitate excelentă și am foarte mare încredere în el. Primesc constant feedback pozitiv din partea specialiștilor și a clienților, sunt fericită că pot să ofer consumatorilor din România un produs adaptat adulților care susține obiceiul de ”social drinking” fără presiunea alcoolului”, a menționat tânăra antreprenoare.

Vinurile fără alcool de la Pierre Zéro, primite cu brațele deschise de consumatorii din România 

Adina Benga susține că românii au primit cu mult entuziasm aceste vinuri care păstrează toate elementele unui vin clasic, mai puțin conținutul de alcool.
”Persoanele care fac cunoștință prima dată cu gama Pierre Zéro sunt foarte încântate de aspectul, gustul și aromele colecției. Feedback-ul este unul pozitiv, clienții apreciază produsul și îl comandă din nou, ceea ce ne bucură foarte tare deoarece ne dă încredere să mergem mai departe. Dar suntem de abia la început de drum și avem o misiune foarte dificilă, pe lângă intenția de a face cunoscut acest brand minunat, trebuie să facem cunoscut consumatorului român faptul că există pe piață o băutură pe bază de vin, cu 0% alcool, adaptată adulțiilor care nu consumă alcool din diferite motive. Mai mult decât atât, sunt unele persoane care nu pot înțelege că poate exista un astfel de produs. Fie că îl califică ca must sau ca suc de struguri, nouă ne revine sarcina de a le explica că este o băutură nouă bazată pe vin dezalcoolizat, că în elaborarea acesteia se vizează păstrarea polifenolilor, a vitaminelor și a mineralelor conținute în mod natural în struguri, printr-un procedeu unic de distilare și nu conține deloc alcool, fiind o băutură care are o identitate proprie”, a explicat aceasta.

Vinurile Pierre Zéro urmează toți pașii de producție a vinului tradițional 

Chiar dacă sunt fără alcool, vinurile Pierre Zéro se obțin prin metode ancestrale complexe și urmează toți pașii de producție a vinului tradițional, cu mențiunea că acestea trec printr-un protocol strict de dezalcoolizare denumit Coloana Spinning Cone, care reprezintă una dintre cele mai moderne metode de dezalcoolizare a vinului, dar care în același timp păstrează intensitatea aromelor.
”Berea fără alcool este mai populară pe piață, în fața vinului fără alcool, deoarece deși amândoua au istorii recente ca produs, vinul fără alcool a fost foarte greu de produs datorită faptului că prin procesul de dezalcoolizare erau eliminate aromele și erau obținute produse care nu reprezentau interes din punctul de vedere al gustului. A fost nevoie de ceva timp pentru a se ajunge la o tehnologie modernă care să permită extragerea alcoolului 100% și care în același timp să permită păstrarea buchetului de arome în această băutură bazată pe vin. Vinurile Pierre Zéro sunt create prin metode ancestrale complexe, urmează toți pașii de producție a vinului tradițional și trece printr-un protocol strict de dezalcoolizare denumit Coloana Spinning Cone. Este una dintre cele mai moderne metode de dezalcoolizare a vinului dar care garantează în același timp păstrarea intensității aromelor”, a spus Adina Benga.

Strugurii din care se obține vinul fără alcool, culeși în timpul nopții

Adina Benga, cea care a adus brandul Pierre Zéro în România, ne-a explicat că strugurii folosiți pentru obținerea vinurilor fără alcool sunt culeși în timpul nopții pentru a le fi conservate prospețimea si intensitatea aromelor.
”Pentru a înlocui lipsa tăriei alcoolului, în procesul de producție al acestei băuturi strugurii sunt selectați in funcție de proprietățile aromelor, a unui grad de maturare mai mare si sunt culeși in timpul nopții pentru a le fi conservate prospețimea si intensitatea aromelor”, a dezvăluit aceasta.
De asemenea, aceasta ne-a spus că struguri utilizați pentru obținerea vinurilor, în toate cele variante: alb, rose și roșu, sunt din soiurile Chardonnay și Merlot. Din aceleași soiuri, se obțin și cele două spumante din gama Pierre Zéro, unul alb și unul rose.

Vinurile fără alcool vor lua avânt și pe piața din România

Chiar dacă în acest moment acest segment de vinuri fără alcool nu este suficient de cunoscut consumatorului român, Adina Benga este convinsă că în timp acest lucru se va schimba și cel mai probabil vinul fără alcool va prinde la public mai bine ca berea fără alcool.

”Vinurile din gama Pierre Zéro sunt un produs extraordinar de bun din punctul de vedere al calității și a gustului și cu siguranță va lua avans pe piață în categoria de băuturi non-alcoolice deoarece este o băutură mult mai elegantă decât berea, cu un gust complex și buchete aromate și prezintă mai multe beneficii din punctul de vedere al sănătății. În ceea ce privește partea de HORECA, există o cultură a alcoolului care este greu de pătruns dar suntem convinși că în timp proprietarii de afaceri vor conștientiza că există și consumatori care nu consumă alcool. Aceștia reprezintă un segment important din piață, iar prin oferirea unor băuturi non-alcoolice care se adresează adulților vor arăta ospitalitate față de acești consumatori care se vor simți respectați și care probabil vor alege să petreacă mai des un moment de calitate într-un restaurant”, a declarat Adina Benga pentru SUPERVINURI.RO. 

Vinurile Pierre Zéro dețin un certificat Halal care atestă că gradul de alcool este 0%

Vinurile din gama gama Pierre Zéro pot fi consumate de toți cei care nu pot consuma alcool din diferite motive, de la probleme de sănătate până la graviditate sau chiar motive religioase.
”Vinul se adresează în primul rând persoanelor care nu pot cosuma alcool din diferite motive. Produsele noastre nu sunt în concurență cu băuturile alcoolice, ele vin în completarea momentelor sau situațiilor în care o persoană nu poate consuma alcool. Întregesc foarte frumos nevoia de convivialitate, când toata lumea poate sta la aceeași masă la un pahar de vin, iar ceea ce îi unește nu este alcoolul, cât momentele de calitate petrecute împreună. Există mai multe motive pentru care o persoană nu poate consuma alcool: întâlnirile de business, conferințe sau aniversări din mediul profesional când trebuie să existe o claritate a minții și persoanele doresc să mențină o etichetă; o persoană conduce și este necesar să se deplaseze cu mașina; motivele religioase, gama Pierre Zéro deține și un certificat Halal care atestă că gradul de alcool este 0%; restricții pentru sportivi; restricții privind sarcina la femeile însărcinate și cele care alăptează dar care își doresc să consume o băutură sănătoasă; regim alimentar, această băutură are un nivel redus de calorii; persoane care sunt sub tratament medical întrucât au suferit interventii medicale și au restricție la consumul de alcool pentru o perioada mai lungă de timp”, a mai spus Adina Benga.

De asemenea, Adina Benga a subliniat că Pierre Zero colaborează cu Ferandi, cea mai importantă școală de gastronomie franceză din Paris. Totodată, a fost gama oficială de vinuri fără alcool aleasă pentru prestigioasele festivități de decernare a Premiului Nobel, în 2018 și 2019.

De unde se pot cumpăra vinurile fără alcool și ce preț au

Vinurile Pierre Zéro se găsesc la vânzare atât în mediul online, cât și în HoReCa, și sunt disponibile în toate cele trei culori, roșu, rose și alb. ”Produsele sunt disponibile pe site-ul oficial al gamei Pierre Zéro care se afla la adresa www.pierre-zero.ro. Aici consumatorii pot cumpăra vinurile fără alcool și găsesc toate detaliile despre produsele noastre dar și despre procesul de dezalcoolizare. Prețul spumantelor Pierre Zéro este de 45 de lei, iar cel al vinurilor liniștite fără alcool este de 33 de lei. De asemenea, produsele sunt disponibile și în diferite locații pe care în general le anunțăm pe pagina noastră de Facebook”, a dezvăluit aceasta.
În încheiere, Adina Benga ne-a spus că deocamdată a ales să importe doar gama premium de vin fără alcool Pierre Zéro deoarece consideră că este într-adevăr o gamă premium care cu siguranță va cuceri și impresiona chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Sursă: https://supervinuri.agrointel.ro/2020/12/07/vin-fara-fara-alcool-pierre-zero-romania/
Lasa un comentariu

Comentariile vor fi aprobate înainte de afișare.